SOS GHANA

              Ik wil helpen

       Ik zoek een workshop/spreker

Bezoek uit Ghana

De voorbije dagen mochten wij Wisdom in ons land en huis verwelkomen. Wisdom is verpleger op de pediatrische eenheid van het ziekenhuis in Sandema en tevens mentor daar voor onze uitwisselingsstudenten van UCLL. Hij studeert dit jaar in Leeds om zijn master in "public health" te behalen. Omdat het ook daar paavakantie is, zagen we de opportuniteit om hem voor enkele dagen uit te nodigen en hem kennis te laten maken met onze gezondheidszorg, ons lans, onze cultuur en ook ons gezin. Het werden 5 super boeiende en super fijne dagen met enorm veel en lange gesprekken rond thema's als onderwijs, gezondheidszorg, cultuurverschillen, kansen, mensenrechten... Maar ook heel veel lachen, plezier maken, nieuwe indrukken opdoen en gezelschapsspelletjes spelen bij een goed belgisch biertje. Hieronder een klein fotoverslagje.

Lees meer »

Helaas ook nog steeds een (harde en oneerlijke) realiteit

Helaas is dit ook nog de (harde en oneerlijke) realiteit in Ghana. Hoewel we veel respect hebben voor de cultuur en een aantal heel mooie tradities in het land kunnen wij dit in GEEN geval goedkeuren!!!! We zien dit als een schending van de rechten van het kind. Laat kinderen kind zijn, geef hun degelijke educatie en gelijke kansen! We hopen dat de overheid hard zal optreden en dringend in actie komt tegen deze praktijken.

Lees meer »

Zieke ziekenhuizen

Al vele jaren proberen wij in te zetten op gezondheidszorg voor iedereen. Daarvoor hebben we een heel fijne samenwerking met het hospitaal in Sandema.  Regelmatig komen we met nieuws, houden we jullie op de hoogte van de hulp die we daar bieden en het verschil dat we daarmee proberen te maken. Vorig jaar schonken we nog 2 zuurstofgeneratoren aan de afdeling pediatrie waar 1064 kinderen opgenomen werden in dat jaar. 

Lees meer »

Beste wensen!

Het oude jaar is gaan slapen,het nieuwe jaar is aan het ontwaken.Wij wensen jullie veel liefde, gezondheid en geluk,dan kan 2024 niet meer stuk.En dat al je wensen, groot en klein, waarvan je mocht dromen dit jaar ook echt mogen uitkomen.Dit wensen wij aan jullie allen,laat nu de kurken maar knallen.

Lees meer »

Nieuws!! Nieuws!! Nieuws!!

Maximaal 4x per jaar maken we een nieuwsbrief waarin we informatie bundelen. Dit idee ontstond vanuit de vraag van onze sympathisanten die ervoor kiezen om niet op sociale media aanwezig te zijn maar toch graag onze reis en de evolutie van onze projecten volgen. Uiteraard willen wij hun graag tegemoet komen en dat doen we op deze manier. Krijg je deze nieuwsbrief ook graag via mail? Laat het ons dan weten via info@sosghnana.be. 

Lees meer »

Het probleem van tweedehandskledij in Ghana

Mensen vragen wel eens waarom wij geen koffers vol kleding meenemen naar Ghana.  We krijgen heel vaak het aanbod om kleding op te halen om mee te nemen. Dat doen we niet. We beseffen dat dit mogelijk raar overkomt want uiteraard willen mensen dit met de beste bedoelingen geven. 

Lees meer »

Wie heb ik aan de lijn?

Schrokken we even toen we een paar weken geleden een telefoontje kregen van de ambassade van Ghana! Mr. Arios Akanbeanab Akanbong belde Sophie op. Hij bedankte haar en Jules hartelijk voor hun bijdrage, hun tijd en hun engagement. De chief van Sandema briefde hem over de jarenlange inspanning van Jules en Sophie voor de regio.

Lees meer »

We informeren je graag!

Achter de schermen werken we ook hard door om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. De voorbije maanden hebben Nele, Esther, Sophie en Chris gebouwd aan onze nieuwe website. En hij is er eindelijk! Vanaf nu dus allemaal welkom op www.sosghana.be! Velen van jullie volgen ons al via Facebook of Instagram en er is nu ook deze nieuwsbrief. Zo hopen we jullie allemaal voldoende te bereiken via je eigen favoriete kanaal. Dikke merci aan Nele en Esther voor al de tijd en het geduld. Jullie zijn kanjers!

Lees meer »