De mensen achter de VZW

Jules

Onze oprichter en bezieler, Jules Janssens, is afkomstig uit Rillaar. Hij werkte jaren in de horeca en verkocht kledij maar na zijn eerste reis naar Ghana in 2011 besefte hij dat die 20 jaren maar een waan waren geweest.  Want in Rillaar of omstreken zag Jules nooit een echte hongerige, een echte dorstige of een naakte in zijn zaak. In Ghana wel! Als je kinderen zichzelf in slaap ziet huilen van de honger, dan pas weet je wat honger of dorst écht betekent.

 

"Hopelijk slaag ik erin om zoveel mogelijk mensen in Ghana te helpen om zichzelf te leren onderhouden. Hopelijk slaag ik erin om middelen aan te reiken zodat deze mensen werk hebben en zich van een eigen inkomen kunnen voorzien. Op die manier kunnen mama's en papa's werken aan een toekomst voor zichzelf maar ook voor de kinderen.Ook de straatkinderen van Ghana hebben mijn hart gestolen en ik hoop van harte ook voor hun iets te kunnen betekenen.Laat ons samen trachten de leefwereld voor hen een beetje mooier te maken."

Jules

  • Kernteambestuur samen met Rita en Nele (naast elkaar met foto)
  • Vrijwilligerseen heel team van enthousiaste mensen.
  • Geregistreerd als 4de pijlerorganisatie
  • Erkenning om fiscale attesten uit te schrijven voor ontvangen giften

Ons bestuur

Sophie

Dochter van Jules, vrouw van Chris en moeder van 2 schitterende dochters. In het begin was zij vooral de administratieve kracht en degene die op zoek ging naar fondsen om de projecten te verwezenlijken. Maar eens in Ghana geweest was ze, net als haar vader, ook haar hart verloren. Van nature is ze een zelfstandige, avontuurlijk aangelegde vrouw die graag de wereld gaat verkennen. erg geïntereseerd in de mensen rondom haar. Ze heeft ook een zakelijk kantje en is nogal volhardend, wat eveneens goed van pas komt om alles in goede banen te leiden. 

Ellen

Jarenlange hartsvriendin van Sophie, moeder van 2 tieners en al een leven lang samen met haar man.  Ellen bezocht Afrika in 2008 en was meteen verliefd op dit continent. Zodra ze hoorde over de opstart van onze vzw was ze dolenthousiast. Ze zette van meet af aan haar schouders eronder als bestuurslid en hielp bij allerhande acties. Vanuit het onderwijsveld heeft ze een liefde voor kinderen van alle leeftijden.  Haar kwaliteiten als volharder, creatieveling en gever zijn een aanwinst voor de steun vanuit België naar Sandema toe

Chris

De man van Sophie. Zonder hem zou het allemaal niet mogelijk zijn. Oospronkelijk was Chris vooral de steun en toeverlaat achter de schermen. Hij sprong bij waar nodig en gaf Sophie de kans om zich volop in te zetten voor SOS Ghana. Hij kwam helpen op events, brainstormde mee over onze projecten en verzorgde onze IT.  Maar toen Jules besliste dat hij niet meer mee kon naar Sandema besliste Chris dat voor hem de tijd rijp was om ook eens ter plaatste te gaan kijken. In 2022 ging hij voor de eerste keer mee. En de geschiedenis herhaalde zich. Onverwacht werd ook hij "gepakt" door het verhaal van Sandema en wat wij daar deden. In 2023 treedde Chris toe tot het bestuur en neemt hij een steeds actievere rol op. 

de helden van SOS Ghana

 

onze vrijwilligers .... wat zouden we zonder hun doen? 

We zijn heel blij met ons team dat altijd voor ons klaar staat. helpen op eetdagen, onze media verzorgen, de boekhouding in orde maken, samen nadenken over projecten, fondsen zoeken, dossiers schrijven, .... noem maar op.

Stuk voor stuk mensen die zich belangeloos inzetten voor SOS Ghana, vanuit het hart en met enorm veel "goesting"

 

Jullie verdienen allemaal een dikke pluim en merci!!