Zieke ziekenhuizen

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 08:50

Al vele jaren proberen wij in te zetten op gezondheidszorg voor iedereen. Daarvoor hebben we een heel fijne samenwerking met het hospitaal in Sandema.  Regelmatig komen we met nieuws, houden we jullie op de hoogte van de hulp die we daar bieden en het verschil dat we daarmee proberen te maken. Vorig jaar schonken we nog 2 zuurstofgeneratoren aan de afdeling pediatrie waar 1064 kinderen opgenomen werden in dat jaar. 

Maar die berichten en beelden geven nooit goed weer hoe ernstig de situatie daar in het hospitaal wel is. Recent maakte een TV zender uit Ghana een reeks reportages om de toestanden in bepaalde ziekenhuizen aan te klagen. "Sick Hospitals" is de naam van deze reeks. We nodigen jullie allemaal uit om deze reportage even te bekijken. Ze duurt maar een goed kwartier maar geeft een inkijk in de harde realiteit van het enige hospitaal in de wijde omtrek. 

Ook tijdens onze komende reis zullen wij daar zijn en proberen samen te werken aan een betere zorgverlening voor alle mensen uit de regio.

https://m.youtube.com/watch?v=BqiNF5giLx4&si=P2ZUiy0ZD6tAMMt5&fbclid=IwAR35TKd_ndcqsgtBBfwWb9md3827ZS_4Qo0rD-9iIh44BZm4mHturrM1uFY